Myprincess Diaries: Pantai Pengkalan Balak,Melaka..

Pantai Pengkalan Balak,Melaka..

 
Bila dah chekout kt cini plan nk blk dah..tetiba lak myhb & my BIL..tak puas la 1 mlm ni..
jom cari chalet murah2 lak hehe..
umi ???
umi ok jer..bab jln ni penat pun jadi cargasss!!
so,bincang2 destinasi kami adalah ke pengkalan balak..mmg nk rasa suasana pantai lagi la..
lpas checkout terus weols ke Melaka...urmmm..
 
 
 uolss nmpak tak???
ni adalah chalet2 yg terletak di sepanjang pantai pengkalan balak tu..
mmg bnyak chalet kt cini..uols pilih jer nk mcm mana..
mmg sesuai untuk family day,nk hanimun ke,memancing pun blh..
sbb umi tngok ad jgk org memancing kt cini..
so,yg jadi pilihan weols ialah chalet Astana Edayu Chalet tu pun puas pusing2..bnyk sngt chalet kt sini..tak tau nk pilih mana satu..hehe..rege rm100 semlm..ada 2 katil Queen,tv,ekon, cm biasa lah kan..
klu nk apa2 iron ke air panas,nk spin kain..boleh jer mnta  @ amek dkt reception tu..
x sempt nk snap picas hehe..boleh lah kan utk tido jer..tp klu nk yg lawa2 ad.jngn risau..
chalet kami ni dkt dngn pantai dan kedai makan jln kaki jer..

kedai makan tepi pantai tu..
 



 sesi terapi diri..hehe..

waa..demuknya umi..hehe..

sebelum checkout tu pepagi  weols bekpes tepi pantai..
ank2 pun bngun tido terus ke pantai..
bagi umi,umi suka sngt pantai ni,,sbb bersih dan tenag jer..xdelah penuh sngt dngn org ramai..
pagi2 boleh jln2 tepi pantai hirup udara pagi..waahh best sngt..rasa xpuas mndi,, in sha allah nk pegi lagi..hehe ^_^ umi mmg suka bawa ank2 ke pantai sbb x perlu jaga2 sngt.. dorng blh bebas main2 pasir,air pun tak laju..xdelah kita penat2 kejar dorng..
nnti kita citer aktiviti mlm yea..

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

2 komen disini:

Farah Waheda Wahid said...

lama tak menjejakkan kaki ke kampung halaman papa Farah ni...

Imani Iwani said...

akak suka ke sini..ini kali ke3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute