Myprincess Diaries: September 2012

:: WEEkend AHad ::

 
hari ahad nya..:)
 
pepagi jgk kami keluar dari umh..hohohoho
tujuan utama nya kami nk ke
pasar pagi kt seksyen 13 @ pasar karak
dkt stadium s.alam tu..
 
 
 
kul 8am tu org penuh sngt..>,<
nk parking pun teramatlah ssh..
tmpt ni 'panas' ckit..
tngk lah my litt doter tu berpeluh2 huhuhu
kami berekpes pun kt sana..
pusing2 jap kul 10 kami keluar...
fuhhhhh!!!
 
ingt kn nk blk umh terus
teringin gak nk pergi
 
 
sumber:: cik gugel
 
GM KLANG  yg baru ni..
 
sumber::cik gugel
 
mmg best dah gm klang ni skrng
tmpt baru luas+sejuk+parking berbumbung..++
mcm2 ad..
 
tujuan utama kami ke sini nk cari ni
 
 
 
karpet + pic wall umh kami
pic kt atas tu bkn yg kami beli..
jeng,,,jeng,,,
nnti ak citer next entry
huahuahua *_*
 
 
ok dah settle kt cini..  yuhhuuu
 
 kami rasa nk selesai semua hari ni
jadi kami pun pergi ler ke sini..
 
 
 
kedai LAMPU
DI'OREN kt bukit tinggi
feniinn ak nk pilih mana satu????
tu pun bkn yg kami beli..nnti ak snap yg dah siap kami
pasang nnti
tungguuuu!!!!
 
canteekk kan kipas tu
regenya lam rm 500 lbh..;)
ak x beli pun
hihihi
ok dah settle bab lampu tunggu cari orng nk pasang jek..
 
lapar la.....
 
 
nk mkn ayam penyet ori la...
pusing2 kt jusco bukit tinggi tu xder...
wawawawaa...
so,terpksa lah mkn kt ''rasamas''
x kesah lah asal ank2 pun mkn...:P
 
sekian weekwnd kami....jmpa lg nextweek!!!!
peace !!
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

WEEkend SABtu ;)

 
 
slm pagi isnin...
 
fuhhhh!!! teramat feeenat sngt badan ni..rasa cam longgar urt sendi huahua..ni lah padah nya klu bejalan x ingt nk blk(kata mak aku) asal hjung mnggu jln..bila nk berhnti xtau ler..
 
 
suasana hening di pagi hari lg...
sabtu tu ak ke k.l  x sampai k.l pun just kt cheras jer.
coz hntr my kazen dpt twran belajar kt GERMANY..
so dia kursus dulu ''kursus bahasa kt unikl,IPROM,,TMN SHAMELIN PERKASA CHERAS,,
best kn muda2 dpt pegi oversea..
 
 
oleh kerna pndaftaran mula kul 9am weols terpksa bertlak awal la
tmpt xtau lg kena cari2 dulu..
bab tu la masuk jer kereta terus ZZZZ myprincess..;)
sian ank umi..
 
 
pas selesai semua,,hostel pun dah tngk
hostel diorng kt PANDAN VILLA
tinggi melangit wooooo
eiiii seram,, ak tngk kt bwah xnmpk tanah...
 
SANTEKKK kn kasut tu????
simple+cute..;)
 
 
kul 4pm baru la weols blh lunch
huhuhu  tngk la muka msng2 ''kelaparan ''
xtau nk mkn kt mana weols rembat mana ad ajelah
weols mkn nasik ayam penyet..
'''sodapp!! jgk'
''
tp xleh lwn ayam penyet ori ler...:P
 
****lps hntr sueda blk hostel weols bertlk blk..sampai umh kul 7pm..
terus mndi2  kul 8 tu ank2 dah selamat tido dah..penat sngt kot..>,,,,,<
berlalu sudah 1 hari weekend weols!!! ****
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Tomeii,Tomeiii nyer ;)

 
sape suka tngk pic ni..;)
 
 
 
mcm ni ler kn myprincess ak dulu kn..
indah nya ANUGERAH MU buat aku n ibu2 di dunia ni...
 
 
 
 
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

CaHaYa CiNta Ku: ReSePi : PuDiNg KaRaMeL LaPiS CoKLaT

CaHaYa CiNta Ku: ReSePi : PuDiNg KaRaMeL LaPiS CoKLaT: Entry pembukaan setelah lama bercuti dari apdet blog.. hehehe.. gambar raya nanti2 dulu ekk.. nak filter2 gambo dulu.. sementara tu aku nak...


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

;; CABARAN 200 LIKES ;;

 
 
slm uolsss
wah mmg hbt la G.A kali ni mnarik hati+jiwa+raga ku
 wahwahwah !!!
 JOM ibu+umi+mama+emak+bkl2 ibu,,
 kita like ramai2 fanpage ni
 homboiiiiii..homboiiii mntng2 lah ak ni bf  my bby
kemain smngt lg
(ad ak kesah...)
huahuaua
tuk lbh2 lg korang  blh
klik




Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

SEGMEN BLOGWALKING TERGEMPAK

 
 
salam uols..
.
 pertama kali nk join segmen ni...;P 
bdk  baru belajar...;)
hehehehe..
sape2 nk join segmen ni jom lah kesini
 
 
'' ukhuwwah itu indah bila kita bertemu dah berpisah
kerana ALLAH ''
 
SALAM PERKENALAN...^_^
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

LEXEE ;)

 
 
 
 
 
slmreaders!!!!
gud morning ^^
 
ok hri ni ak nk citer ckit pasaiii produk yg ak beli smlm..
niat di hati nk try produk ni dah lama..tup..tup..orng sblh umh ad jual bnda ni..dia dok citer mcm2 hal dalaman wanita ni..eiiii tkut la ak rasa bkn pe bnda kt dlm kita x nmpk kan? 
 
baru 2 hari ak test pakai ni..
klu uols nk thu bnyk ak xtau citer..korang g cni ler sini  ^^
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Masalah ketumbuhan sistem peranakan wanita

Masalah ketumbuhan sistem peranakan wanita


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

wordlesswednesday ;)

 

sumber;cikgugel
 
 
salam rabu...
hari yg ''sejuk ''...;)
hujan gerimis di pagi hari...
i like.. *;* 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

DULU..kini..& SELAMANYA..;)

 
 
salam pagi isnin..;-0
 
emm kmbali ke rutin biasa ;P hihihi sebagai =supermommy=..;)
 
bila dok rileks++sntai2 mnghdp lappy ni..tetiba fikiran melayang jekk..^^ teringt kmbali kisah hidup ak ni..bermula seorng remaja ------->>.  ber2,,ber3,,ber4 dan ber ++ ??..cpt jek masa berlalu..kdng2 cm xpercaya gak ak ni bini n mak orng..perasan muda-mudi lg..huhuhu..malu gak rasa nk berblogging ni tngk blogger2  semua muda2.kn? dah ler muda2,, lawa2,, gntng2,, gtu.. wawaaaa ak apa ad??? ;( 
 
dah tu dulu mana la ad cm gini ni..blog,twitter ler,,pesbuk,,all lah..klu ad umh kt kg tu yg ad komputer. wahhh!!! blh di katakn berduit lah orng itu..hikhik..skrng ni 1 rumah tu mcm2 ad..(xdpt berblog dulu la ni...skrng ni dah pandai berblog..amboiiiii!!!)
 
 
 
 waaaaa aku ke ni???
huahuahua..tomeii,,tomeiii kn?kn?
saat ak berubh status (ANK DARA >>>MAK DARA)
 
 
 
 
  Bila bertukar status lagi >>> (mak dara >>>> ibu kpda ank dara)
  pnjg lebar status ak..ahhhh x kesah la...
  time ank sorang.. muka nmpk lain dah ..ohhhh TIDAK !!!!
 
 
 Skrang dah ber 4...
 status ak skrg ni isteri &umi 2 orng permata hati....
 bila nk bertukar lg ntah ler...
 
 
                     inilah family ak== dulu..kini..selamanya,,,>,,,<

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

TQ myfollowers ;-)

 
 
  sumber:cikgugel
 
slm hujung minggu..;-)
smntara tunggu s'body ni ak updet KEGEMBIRAAN
ak ni..
nape ekkk??  yabedabeduuuu....hahaha
ad jgk tmn2 yg sudi jdi followers blog buruk lg ntah apa ni ;0
 
jutaan terima kasih buat korang semua yea
nah ak bg 
(kissss,,,kisssss) tuk korang semua
 
ekceli ak dpt sedkit keyakinan tuk terus blogging :p   
 
**senyum sampai telinga ni *_________*
tqvm my bff dari sek rendah lg ni.. www.sitiasaih84.blogspot.com
yg perkenalkn ku dunia blogging ni ;-)

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

kisah ank DARAku ;)

 
 
 
 
 
hamboiii kemain lg ank daru ku pose maut gtu..;)
bab bergmbr no 1,, 
pejam2 celik dah 3 thn usia my doter ni kejap jer rasa...
dah semakin matang kakak ni,,,;0
tp,,,,,,,,
opssss!!! ad tapi,, 
 
 
xblh tinggal bju busuk tu lg
dah 3 thn bersama kemana saja
time tido msti cari bju tu...
tu bju my hubby 
mearangkap abinya la..*_~
klu merajuk k kena marak ke bju tu la yg di cari
agak2 sampai bila dia nk peluk bju tu ekk???
 
 
xpelah cayang!!! bju tu umi x kisah pun peluk la sampai
bila2 pun..

## klu korang nk tau bju tu pun dah koyak pun,,,
sekali-sekali tu ak bsuh jgk..
tu pun xblh bgi dia tngk dia kata nnti bju tu sejuk
huahuahua ;)
mcm2 lah kamu ni ank.....>,,,,<


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

TAK malu ?_?


salam..


  tq cik gugel:pic ni....;(

sedih aku pedih la~la~la...xder lah sngt ;;; akn tetapi terguris sikit jek..rasa nk hentam2 jek..sabar)
akn tetapi ini rencah kehidupan kita..ekceli xder apa yg berlaku cuma sedikit slh faham di alam maya~ al kisah nya ak tergataiii tngn pi join 1 group ibu ni (fb) group ibu2 gtu..sekali tu syarat nyer "xblh masukkan iklan " klu xsilap ak,,x amek kesah sngt coz bkn syrt nk masuk u,,ak pun join ler(di app dlm group ni) aku pun slh jgk pi post link blog ak dlm group ni..semua tu berkaitan ank2 ler x der nk promote pe2 pun.kongsi 2 idea..tu pun ak amek dari link member2 jgk..(klu idea ak la korang nk kongsi eiii bangga sngt la)
xtau la pulak ak x blh masukkan link blog dlm wall diorang..(hahahahah padam MUKA!!)
skrng ak di "BUANG" ahli,,,kan dah kena..

tak malu??? yg hang pi gataiii tngn nk join tu naper??? (akulaaaa)
ok,,ok,,, tu pngjaran buat ak yea..dah lps ni tngk dulu klu pipit sama pipit yea!!!
xyah berangan nk berkwan ngn enggang...INGT TU ANK2 UMI...;)
amboi beriya umi ni beremosi...hahahaha

oklah blog ni pun lahir dari minat ak tngk view cntik2,,entry2 best..ak suka baca blog,,blogger2 hebat,,rasa dunia ni luas jer...klu ad yg menyinggah kt blog ak ni ak suka sngt,,coz ak rasa ad jgk ler orng nk jenguk blog yg xder pe2 ni kn?kn?

oklah,,,ehhh rasa lega la sekarang!!! dah merapu entah apa2 kt diaries ak ni...rasa lapang jer dada ni..
 ***buat admin group k??? ni ak  mntak bnyk maaf bnyk yea coz melanggar syrt2 yg di tetapkn..hrp success yea!!!
 
*** kn merapu x tntu pasal ni kan kena ???? >??<
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

kecil-kecilan ;)

 
slm ptng jumaat ;P
emm esk sek lg kn? emmm (?_?)
dah pandai cuti tu pandai2 lah gntikn(pringatan tuk diri sendiri esk duk umh jer)
 
ekceli,,ak dah mula buat bisnes kecil-kecilan
kt umh ni,,smbil2 jga ank +tmbh kwn2 bila jual2 ni..;)
bisnes biasa2 jer ni hah!!!!!
 
 
   
ak ni kn dari negeri cik siti wan kembang so,,ak jual periuk2
dari sana ler ~~
 
 
 emmmm blh la mnmbh pendapatan ak..
amin..>_<
 


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

sayu hati ;(

 
 

sayu hati bila tngok pic ni..
xleh tngk lama2 sedeyyy sngt2..
tpi ni lah pngajaran tuk kita semua 
bila tiada lg kewarasan dlm diri inilah yg akn berlaku
sehingga SANGGUP campak ank sndiri
ank yg bersama kita beberapa bulan dah...
 siapa yg patut di persalahkan?

emm susah nk didik ank2 sekarang2 makin takut ak rasakan
depan kita lain belakang kita x tau la kn..
zaman semakin mencabar,,kian mnghampiri akhir zaman
bnyk perkara2 pelik yg berlaku
kadang2 ia di luar pemikiran kita..YA ALLAH...
 
ya allah kau lindungi ank2 ku dari segala keseronokkan duniawi..


ank2 adalah amanah daripada ALLAH...
umi sayang sngt2 ank2 ku...:)

 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

First TIME ;)

selamat pagi uolss *_~
 
mud:mengapdet blog di pagi hari nan indah ..>,,,< huhuhu..gatai tngn dah ni smlm x sentuh sngt lappy ni sekadar jenguk2 dari jauh jer,,hah!! pagi ni awal2 lagi dah buang tabiat,,(amekkawww!!!)
meh nk story ckit pengalaman weols blk kg cuti 16.9 bru2 ni..ini semua dugaan dari NYA..
 
 
tau tak hubby ak dok buat apa tu??tau kn?kn? huhuhu kereta weols pancittt odw blk kg hri tu..dah tu kali pertama hubby ak kena tukar sndiri..nasib baik la kereta tu ngam,,ngam pancit kt r&r allhamdulilah ALLAH masih memelihara keselamatan kami..:) apalagi weols dngn semngt kerjasama menukar tayar spare,,sib baik jgk tyr spare pun ok...


tngk tu kakak pun tolong abi tau !! tlng mnyebuk n tolong tngk,,@_@ pastu mulut dok sbuk pot,,pet  jadi tak blk umh nenek..si kecik syng ni mana lah tau kn masalah orng2 dewasa ni..sabar jelah..dah siap tu cpt2 weols gerak cari kedai tayar tukar tayar baru,,
allhamdulilah weols selamat sampai kg..
"setiap yg berlaku tu ad hikmah di sebaliknya "

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

wordlesswednesday ~19.9.2012 ~

 
 
terima kasih cik gugel hadiahkn 
senyuman yg ikhlas buat sy ;)
salam hari rabu..
hihihihihi;P 
 
 
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

merangsang kepintaran bayi ;)

 
 
 
Pakar perkembangan bayi percaya tahun pertama kehidupan bayi tempoh utama berlakunya proses pembelajaran. Tidak perlu muzik klasik, alat pembelajaran bahasa atau kad imbas untuk merangsang otak bayi atau kanak-kanak. Alat pembelajaran terbaik baginya ialah individu di sekeliling si kecil itu.
Bercakap, menyanyi dan ketawa bersama antara interaksi harian yang lebih penting. Namun, kadangkala memang sukar memikirkan cara baru merangsang anak kecil (terutama sekali apabila si ibu atau bapa tidak tidur malam kerana meredakan tangisannya).

Berikut antara aktiviti menarik (berdasarkan sains) yang disarankan:
1. Bertentang mata. Ambil peluang ketika mata si kecil terbuka luas dan lihat dalam-dalam anak matanya. Bayi kecil dapat mengenal wajah pada awal usia malah setiap kali dia merenung individu di hadapannya, dia sedang membina memorinya.
2. Bercakap-cakap dengannya. Walaupun reaksi yang di berikan rupa keliru dan hairan, cuba berhenti sebentar di antara ayat untuk menggalakkan bayi memberi reaksi. La ma-kelamaan, dia akan dapat menangkap rentak perbualan dan mengisi ruang kosong yang dibiarkan senyap itu.
3. Jika boleh, beri susu badan dan lakukan selama mana yang anda boleh. Berdasarkan fakta, kanak-kanak yang diberi susu badan mempunyai tahap kecerdasan tinggi.
Tambahan pula, susuan badan dapat merapatkan hubungan dengan bayi sambil menyanyi, bercakap atau membelai rambutnya.
4. Jelirkan lidah. Kajian menunjukkan bayi yang baru lahir semuda dua hari dapat meniru pergerakan wajah yang mudah – ia menandakan kaedah penyelesaian masalah pada awal usia.
5. Hasilkan buku binatang. Sekiranya melawat taman haiwan atau zoo, ambillah gambar haiwan kesukaannya untuk di jadikan album.
Kemudian, baca buku itu bersama si kecil sambil me namakan haiwan yang dikenali atau membuat bunyi dan cerita haiwan.
6. Geletek si bayi pada keseluruhan tubuhnya. Ketawa langkah pertama dalam perkembangan humor bayi. Per mainan seperti ‘cak cekur’ dan ‘labah-labah panjat perigi’ dapat mengajar anak menjangka apa yang bakal berlaku.
7. Tunjukkan perbezaan. Pegang dua keping gambar be berapa meter dari muka si kecil. Gambar itu seharusnya lebih kurang sama tetapi ada sedikit perbezaan (mungkin satu ada pokok dan satu lagi tiada).
Bayi yang masih kecil pun boleh melihat kedua-duanya dengan teliti dan mencari perbezaannya. Ini dapat membantu perkembangan dalam pengecaman huruf dan pembacaan apabila dia besar kelak.
8. Berkongsi pandangan. Bawa bayi berjalan-jalan dan beritahu semua perkara yang dilihat padanya. Cara itu boleh menyediakan bayi dengan sebanyak mungkin perbendaharaan kata.
9. Nyanyikan lagu untuknya. Kajian menunjukkan mempelajari ritma muzik ada kaitan dengan pembelajaran ma tematik.
10. Gunakan masa menukar lampin sepenuhnya. Gunakan waktu itu untuk mengajar bahagian badan atau pakaian.
11. Beri kata kunci. Jika anda berkata; “Ibu nak buka lampu ni,” sebelum menekan suis, si kecil itu diajar sebab dan akibat sesuatu perkara.
12. Beri kejutan. Sesekali, gembirakan bayi dengan meniup muka, tangan atau perutnya perlahan-lahan sambil melihat reaksinya.
13. Sediakan banyak tisu. Jika bayi suka bermain dengan tisu, biarkan. Dengan hanya beberapa sen, ia boleh dijadikan alat mainan deria yang boleh direnyuk dan digosok. Sorokkan mainan kecil pada bawah tisu dan biarkan dia mencari.
14. Baca buku berulang kali. Saintis mendapati bahawa bayi semuda lapan bulan dapat belajar mengenali turutan dalam cerita jika dibaca dua atau tiga kali berturutan serta mem bantunya mempelajari bahasa.
15. Main sorok-sorok yang boleh membuatkannya ketawa. Bayi belajar bahawa objek boleh hilang dan muncul kembali.
16. Main dengan warna. Pilih satu warna dan suruh si bayi cari objek lain yang sama warna sewaktu berjalan atau menaiki kereta bersama. Kemudian, suruh dia memilih warna untuk anda pula mencarinya.
17. Biarkan dia bermain dengan makanannya. Apabila anak sudah boleh makan, hidangkan makanan dengan tekstur berbeza termasuk kacang pis dimasak, bijirin, pasta atau cebisan daging dikisar. Dia dapat berlatih mencubit dan meneroka deria rasanya.
18. Jangan lupa rehat. Luangkan masa beberapa minit sehari dengan hanya duduk atas lantai bersama bayi tanpa muzik, cahaya terang serta mainan. Biarkan anak meneroka dan lihatlah ke mana dia membawa anda.

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

besday mygegel ;)

 
salam syg shbt semua..kembali bersiaran stlh 4 hari bercuti..rindu korang semuoo(hahahah amek hti)
cuti 4 hari smpena hari malaysia ni ak blk kg tercenta..^_^ bak kata mak aku kl-kelantan macam kota bharu-jeli (cm kl-selangor ler lbh kurenggg!!) blh pi mai,pi mai jek..yelah x sampai sebulan blk pulak..dah tu penat weols memerah otak nk bercuti kt mana???last2 bercuti kt kg la best !!..
 
ekceli 17sep smlm besday my gegel(kakak),,alang2 dah blk kg kita celebret kt kg jer la,,ad  atuk+nenek+paksedara+maksedara kn?kn? budak2 pun ramai.oleh kerana isnin klntan dah sekolah jdi weols buat ler hari ahad tu..dah besar dah ank dare umi ni,,
 
 
 
senyum simpul kamu yea nak..dapat kek angry bird.,kaler pink lagi tu..(pilih sndiri)
kek tmph pun last mnit kul 10 tmph kul 1 dah amek tp xper best sngt..mnjilat jari ..;)


inilah my kek..;^_^



mekacehhh ayhngoh+ayhchik+usu gntung2 belon ituuu.~~




susunan khas daripada  usu..:P


dah pandai potong kek sndiri dah...>,,,,,<


 
 
 pengarang jantung umi abi...my gegels imani iwani

selamat hari lahir kakak
moga kakak jadi ank+kakak yg solehah untuk umi n k'luarga
berjaya dunia akhirat
jngn lupa ibu bapa..
amin ya allah
ak bersyukur atas amanah mu padaku ya allah
harta yg x ternilai buat aku n suami...;)

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

kenali diri anda ^_^

 
 
 
 
 

RAHSIA PERANGAI ANAK :)

♥ Anak Sulung...

* anak sulung dikaitkan dengan sikap pelindung, suka bertolak ansur, serta ego.
* sering berjaya dalam hidup.
...
* lebih pandai mengambil hati orang tua.
* mempunyai nilai tanggung jawab yang tinggi.

♥ Anak Tengah...

* lebih berdikari berbanding dengan si sulung atau adik beradik yang lain.
* lebih percaya dengan keyakinan sendiri.
* suka mencuri perhatian dengan cara tersendiri.
* sering merasakan diri mereka terpinggir.
* terlalu mengalah

♥ Anak Bongsu...

* happy go-lucky dan yakin diri.
* manja.
* berkeinginan dan bercita-cita tinggi.
* sukar membuat keputusan sendiri.

♥ Anak Tunggal

* sering merasakan diri mereka kesunyian.
* lebih berkeyakinan kerana sudah terbiasa segala yang dihajati tercapai.
* lebih bijak bergaul.
* lebih cepat matang.
* terlalu rapat dengan ibu bapa walau usia makin meningkat.
* sukar nak bertolak ansur dengan orang lain.

Dah tahu perangai anda? Boleh share.
------------------------------------------
Kepada semua WANITA & IBU-IBU, anda wajib download panduan PERCUMA ni --> http://bit.ly/Qc4cZD
See more


sumber;persatuan ibu2 muslim(FB)

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

sweet nyerr ;)

 
 
Sekiranya suatu petang balik kerja...tiba-tiba

Suami : Hari ini ayang mesti penat kan? Tak apa. Hari ini biar abang je yang masak untuk ayang. Special punya...

Isteri : Wah bestnya. Ni yang tertunggu-tunggu ni...

Dalam sebuah hadith yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Muslim yang maksudnya: Aisyah r.a. pernah ditanya seorang lelaki yang bernama al Aswad bin Yazid tentang apa yang dilakukan oleh Rasulullah saw ketika dalam rumahnya? Maka Aisyah menjawab: Rasulullah SAW sentiasa membantu ahli keluarganya dalam kerja rumah. Dan apabila sudah tiba masuk waktu solat, Baginda keluar untuk solat.

Ingatlah pesanan Rasulullah SAW di dalam hadith ini: Dari Abu Hurairah ra bahwa Rasulullah SAW pernah bersabda; “Orang beriman yang paling sempurna imannya adalah orang yang paling baik akhlaknya, dan orang yang paling baik akhlaknya adalah orang yang paling baik terhadap isterinya” - Riwayat At-Tirmidzi

p/s : Memang ramai pun begini kat luar tuh....insya-ALLAH...sekali sekala apa salahnya kan...tapi kalau dah selalu sangat memang la lagi bagus...heheheh
See translation
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute