Myprincess Diaries: July 2012

:: wordlesswednesday(1julai2012) ::

salam ramadhan...:)
pepagi mud updet mydiaries ni dtng bertamu..huahua
salam hari rabu jgk..:)))
tau tak???
xtau kn...hihihihihihi
i dah start buat ni hah!!!!
 
 
sumber:mr gugel

smlm dah buat 1 jenis dngn bntuan myprincess....
hari ni nk teruskn misi i ni...
i kna buat awal2 bb tuk 3 buah umh:P
umh i+mak i+ mak mertua i...
~selamat berpuasa n selamat berbuka..~~

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: EMMM kenapa,MENGAPA?,bila?? ::

salam ramadhan:)
 
~ 2,3 hari ni mud ak huru-hara ckit..xtau nape??
perubahan hormon kot,,(nkehem-ehemlatu..)
i pun xtau la nape i ni muddy jer,,rasa nk marah
itu xkena..ini xblh...
nasib ad hubby yg faham 'time' bininya..klu x mau gaduh besar
apa tidaknya membebel jer..pot,,pet,,pot,,pet,, 
tqvm incik saipullah sudi mlyn kerenah isteri mu ni...:P

i mmg x berkira ngn sape2..klu orng baik ngn i 
i,lg akn baik ngn depa..tp klu i terasa i ssh nk ckp ngn someone..
 
i terfikir kenapa ini semua terjadi???
salah apa shngga bgitu brt dugaan yg dterimanya...
mngapa bgitu ssh mnerima hakikat yg khidupn kita tidak seperti dulu lg..:(
dan bila?? dugaan ini akn berakhir... 
aku mmg inin mnlng tp klu ia mnyakit kn aku..
aku x sanggup
ank2 aku di kata-kata..dimarah2...
mmg aku terasa,,,sngt2
**apa i ckp pun i xtau...
i serba salah...:(((**
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: 8 RAMADHAN..^_^ ::


salam uols sumer!!
pe citer semua..story la ckit..huhuhu
dh lama x updet blog ni..sejak puasa ni langsung x updet kn..
sorry!! my diaries~~namun hri2 i jenguk u tau..
~~8 RAMADHAN ~~
seperti biasa sperti thn2 lps biasa dan bersederhana..:)
cuma thn ni ramai tetamu dtng berkunjung d teratak sunyi hamba..
tetamu ni kn pembawa rezeki tuk kita..amin..
 
dan hari ni hari k-2 i jelajah bazar ramadhan setelah  8 hri berpuasa...
thn rajin kot@ awal2 lg ni rajin pastu ??????
hari ni i masak ikan bawal masam manis+ daging greng kicap
sup tulang i beli jer..(senang gtuuu)
klu pegi bazar i just beli air n kuih2 ckit jer,,

kuih rya????
setakat ni belum berjaya lg..hohohoho
hubby i dah bgi warning awal lg x pyh buat la sian bie kn pnt kn..
masalahnya semangat ku berkobar-kobar nk buat biskut sndiri
bhn2 pun dah beli ckit2
rugi la klu xbuat..:P

apapun korang tunggu la klu ad 
biskut2 tu muncul kt cni..
heheheheheh :)))
korang tlng support sekali yea!!!
(abgpunjngnjemu2bgismngtyea!!!))
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: UDANG GALAH $_$ ::


salam olsss!!! buat pe ptng2 ni...:)
kita senyum dulu.....^__^
ptng esk weols nk blk kg..plan baik punya kununnya
nk sambut ramadhan wif family kt kg..
lbh istimewa lg blik umah i ler :))))
weols blk 3 hri jer',,jdik la kn,,,3hri kt umh i...
bertuah rasa diri ni..hubby lbh pntingkn umh i dri umh dia,,,
(mnntuygbagus!!!)
ahd lps weols ad g jln2 kt pasar karak s.alam
ya allah ramai yg teramat sngt..nk jln pun ssh..
bila dah hbis pusing tu lth sngt w/p bru kul 10 pg..
orng terlalu ramai coz ahad mnggu dpn dah puasa
so,shupink sakan la semua,,tau2 la klu dah puasa lth nk jln2
lbh2 lg cm i yg ad gegels ni..bnyk kerenah nya..:))
i dah siap semuanya bju ank2 compelete!!!!
tinggal  sarung jek...
i teman sis in law cri bju dah siap tuk raya
murah jgk la kt sana,,siap labuci sekali bru rm110
kain pun latest lg,,jadi la kn..klu jhit lbh lg rasanya..

pusing2 i bli la lauk ckit udng,ketam,sotong,ikan
nmpk fresh lg tu yg beli tu..
yg ni mnarik perhatian ramai...
 
 
dtng sorang tnya..dtng lagi tnya..huhuhu
spnjg i duk ctu g mnanya ramai sorang pun x beli..
yelah rm 59.1 kilo,,,
hubby i kta bli la klu nk rasa
seingt i kt kgbru 20 lbh 1kilo..
xpelah abang,,x mngidam lg..susah nk mkn tu sepit besar sngt kn tersepit mulut kang,,,
huhuhu :))
x mnat sngt,,,
**slmt berpuasa,,,,**

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: wordlesswednesday 18072012 ::


 
 
 
salam syng semua teman alam maya!!!~~
rabu ni ita blh mkn2 lg..
mnggu dpn
oppssss
xmo,,xmo mkn di siang hari lg
kta dah puasa tau...!!!
"" AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN ""
~~HAPPY FASTING~~
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: gud gel..hihihihi ::


salam hujung mnggu kengkawan..:)
dah sarapan k?
ehh dah t/hari la..huhuhuhu
kita orng sarapan dngn ni jer hri ni..
 
 
 hihihihi..ni jer umi masak mmg cik 'm' la kn
sarapan ngn my princess jer my tayam sek pg ni
ad sukan kt sek..so kita mkn apa yg ad jer ank2..
gud gel..^_^
(adik suka la jemput2 udang umi ni..)
kembng hidung umi...huahuahuaaaa...:P
lps mkn ni korang duduk diam yer smbil tu korang
 
 
ank2 umi layan papa ilove you dulu yea...
myprincess ni suka tngk mia sara tu,,,,
melopong ler...hukhukhuk 
umi nya apalagi buat ni lerrr >>>>
 
 
ni rupanya keje nya..ishh,,ishh xpatut..
alah hri ni kn sabtu,,so,kita buat keje smbil santai ler..
kn ptng nnti nk jln2 kn x smpt umi nk updet fb n diaries umi ni..
huhuhu
 
***layan habis la umi kamu ni...sorrryyy***
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: MULA-mula belajar..allhamdulilah..:) ::


video 
allhamdulilah..<3
myprincess ni dah pndai mngaji..knl hruf x delah
bdk2 ni kn kecik ni mnghafal dulu
sy ni ngajar bdk ngaji
so,,dia pun turut bersemangat nk ngaji...
bdk2 ni kn hati dia suci bersih lg..
klu mnghafal tu sng ingt,,,



Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: RAJIN sungguh SI kecil iTU....>>::


HAH!!!
TNGOKLAH SI KECIK UMI NI RAJIN SNGT
PANTANG KLU UMI PEGANG PNYAPU
DIA PUN SIBUK NK SAPU..
HUHUHUHU
KECIK2 NI RAJIN LERRRR..
HRP2 RAJIN SAMPAI BESAR LA
SNG UMI..


NI LAKSSS GELAGAT TIME BORING SNGT
TNGGU UMI SHUPINKSSS
"KITA MAIN TARIK2 HIDUNG LA ADIK"
NAKAL BETUL KAMU BER2 NI YA..
SUKA BUAT UMI NK TERGELAK SELALU
KDG2 TU GERAM SNGT NGN UOLSS NI...
***TP UMI TTP HEPI NGN UOLSSS 
TAYAMMM KAUORNGBNYK2222...***
 


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: BaBy BoY buumm,,bummm....::


 
hihihihi..
lain mcm rasa lyn bby boy ni,,
biasa dok godek2 gegel jek..bby boy ni my kazen
bru 3 bln,,gud boy..
tido jer keje. ~_~

rasa winddduuu nk jga bby 
huhuhuhu..
hrp2 ak pun dpt bby boy suatu hri nnti..
kn?bila?
insya allah akn datang..>,,,,,<
amin,,,,,

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: jualan raya ::


 
 
 jom shopink bju ank,,,,
sales berlambak2 nk raya ni...
hihihihi :0

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

::wordlesswednesday 11072012 ::



salam hari rabu!!!
thanks for "TIA AMELIA "
kini wajahku berseri-seri...hihihihihi
kau orng x kata xper asalkn my tayam2 puji mlngit...
allhamdulilah kita serasi bersama tia amelia..sejak dulu lg....:))))
 


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: SERBA-SALAH,,,::



 
 
YA ALLAH BERIKAN AKU KEKUATAN DALAM 
MENGHADAPI DUGAAN RUNTANGAN MU,,,
KUATKAN HATI KU MENEMPUHI RANJAU KEHIDUPAN INI,,,
AKU TAKUT,,AKU X KUAT,,AKU SERBA SALAH,,,
PADAMU TEMPAT KU BERSERAH,,
TUNJUKKAN AKU JLN YG BENAR YA ALLAH,,,

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

HaNa's FamiLy: Selamat Hari Raya Aidil Adha

HaNa's FamiLy: Selamat Hari Raya Aidil Adha: salam aidil adha wat semua kaum muslimin muslimat! masak apa tuu?? kitaorg masak soto tulang jerk arini! xdak yg istimewanya... danish pong ...











































Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Dari Dapur Miza: Puding Roti Marble / Pelangi

Dari Dapur Miza: Puding Roti Marble / Pelangi: Resepi ni buat sempena direquest oleh member ofis... Sebenarnya dia bukan nak resepi, cuma nak tau step untuk memarblekan puding ni...  Nak ...





Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Bukan Sekadar Rupa: GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN ELLA DAN AZHAR GHAZALI

Bukan Sekadar Rupa: GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN ELLA DAN AZHAR GHAZALI:   Siapa tak kenal dengan ratu rock Malaysia, Ella yang sangat popular dengan lagu Rama-Rama, Baldu Biru, Retak dan banyak lagi. Aku pun ta...




Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: kemaruk 'uncle bob' ::



salam semua!!!:P
'tak kenal maka tak cinta..<>'
hihihihi
skrng ni sy tngh kemaruk uncle bob
isnin,jumaat,sabtu,rabu,,,(pasar mlm)
uncle bob,,uncle bob
ni dia uncle bob tuuuuuuu>>>>
 
 


 
harga nya rm 5.50 sekeping..
dngn myprincess sekali suka uncle bob ni..
~suka,,suka,,,:)

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

::TAMAN TASIK S.ALAM ::



 
selamat petang....rehat2 ke??
emmm..:)))))
weekend hri tu pn weols kita orng ad g taman tasiks.alam
dkt2 ngn pkns tu..
ingt nk amek angin ptng dngn bot..huhuhu :(
sampai2 jer hujan turun renyai~renyai...
xdapat la merasa naik bot kt tasik tu..
weols dapat mkn jer kt restoren terapung tu..
restoren tepi tasik ni mnyediakn mknan seperti set ayam penyet+western+ikn bakar+abc
air2 buah+pecal+kebanyakn maknn indon.gtu...(xdpt g bandung pun xper mkn cni jer)
2,3 menjak ni weols cuba kelainan..hahahaha
cuba mknn indon lak..
weols dah pernah rasa set ayam penyet ni kt
***restoren ayam penyet(original) kt seksyen 7

***restoren wak solo pun kt seksyen 7
*** restoren terapung taman tasik s.alam
 tiga2 restoren ni bgi selera kita orng restoren ayam penyet paling best!!!!

  chiken chop kt cni biasa2 jer..:P



tngk tu my doter tu..suka sngt dpt abc
dah pandai nk mkn sendiri xmo suap2 lg..hihihi
senang keje umi..:*________*


 emmm best!!!! a.b.c ni...

nmpk tak kt belakang tu..tulah rumah bot..jeti naik bot ngn kayak..
xsmpt nk snap pic cbuk nk makan....:P
huru-hara klu bab mkn2 ni..hihihihi

klu nk relaks2 blh la k taman ni dkt ngn wetworld jgk.....>,,,,,<

 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: REST....::


 
SALAM HARI KHAMIS N SALAM NISFU SYA'ABAN...:)
rasa cm lama xhapdet my diaries ni...huahua...
cbuk ckit..cbuk? ntah buat pe pun xtau...
nk tulis pe ekk? jem idea sekejap..:(
 
hah!!! semalam sy ad jln2 kt jusco bukit tinggi tu..amboi sales raya bukan main lg kn
xsabo nk raya dah kn?puasa pun blum lg..amboi!!!!
orng buat dulu promote nk posa ni..kn?kn?
 
**sambil2 cuci mata,,tngk2 org..rest kn mnda..bgi peluang kt my princess
main2 coz hri rabu ni xder orng sngt..bebas la ckit..:*_*
 
 
suka my princess leh jln2,mkn2,main2..
mula2 myscnd doter tu tkut2 nk naik tu..
bila dah naik buat gaya majuuukk xnak turun..
hihihi sabooo ajelah..
skang ni xnk dokong lg..sy sudah besar..dah pandai jln..
tengok ni......
 
 
 
bergaya pun dah pandai...cpt masa berlalu kn?
kali k-2 nk sambut posa ngn kamu syg...mmuuuahh!!!
hrp2 bln puasa thn ni lbih baik dari thn sblm ni
untuk kami sekeluarga 
amin....:)
 
 
 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: wordless wednesday 04~ 07~ 2012 ::




salam...:))
hari yg ceria dngn cuaca yg mendung...
wh..wahh...
hari rabu yg CERIA ***





Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

;: FREEBIES!!! ;;


                                       salam olsss!!!wat perrr??                                                 

pe citer???story la ckitt..hikhik >____________<

hri ahad bru2 ni.. smbil2 amek adik sy kt klang pegi ke GM KLANG
waaaahhh!!! gm klang dah ad bgunan bru..dpn yg lama tu..besar 
lbih kurang gm kl..wow!! lenguh nk jln den..kecik ni pun dah ~fenimm~~
pavilion2 tu pusing2 ctu...hihihi
apa sy dpt kt gm hri tu  hihihi..
'jeans' tuk my princess jenama guess..
beli borong 3 dpt ngn harga 36 selai jdi rm 108..
jadik la tuk raya..
pusing3 cni jer yg dpt harga tu n blh borong minimun 3 helai..kedai lain 
min 5 helai paling murah rm 45 kedai lain.. 
kt cni>>>
 
k.i.d.s trend
p4,block 4 gm klang..
email-kidstrend@gmail.com
website:thekidstrend.com
fb:thekidstrend 11@gmail.com...
 
emm sape bermnat tu leh la kesana..
coz on9 ni depa x aktif sangt...:P
 
 
ni lah rupa seluar tu..
bju pun cantik2..kt cni bli borong la untung...:) 

*****thnks for pak ngah blnja adik seluar ni...
lain kali blnja lg yea!!!*****
  

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

:: IKAN SIAKAP STIM ::





SALAM DI PAGI ISNIN...:)
dah makan lum??
hari pertama masuk keje hri ni masak biasa2 jer..
hri ni sy masak ikan siakap stim n goreng sayur campur jer...:P
malas betuiii kan..
ishhh xdelah hubby sy selalu berpesan-pesanan jngn masak bnyk membazir jekk!!
oii senang nya dalam hatiii..(ikut lirik p.ramlee dlm madu 3)
xpyh masak bnyk2...oiii lalalalala...
ok dah lbih ni merapu2 ni..mntng 2lah smln x buka my lappy ni..rindu >,,,<
merapu lagiiiiii
 




   nilah rupa ikan stim tu,,>.
  bahan2 nya
1 ekor ikan siakap di perap ngn perahan limau nipis n garam
selama 15 mnit..
sy hiris:
halia+serai+bwng merah+bwng putih+lada merah+hijau+tomato
sy tambah kn carrot dan air tepung jagung 
supaya kuah nya pekat cikit
(klu ad sos ikan blh perap sekali)
pastu masukkan dlm loyang.
taburkan bhn hirisan
masukkan air tpng jgng
carrot
kukus selama 15-20 mnit..
sesuai tuk yg diet ni..
taruk halia bnyk2 tuk buang angin..:) 
''' selamat mencuba!!!!!'''

 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute