Myprincess Diaries: :: puding roti karamel ::

:: puding roti karamel ::

baru leh hapdet belog..
sibuk memanjang aku ni kang..
kalah org keje opis,,busy nyer aku ni
busy haper pun aku xtau..huahua

tp mmg jdik suriram r/tngga ni mmg feenaatt
24 jam keje umh x hbis..
cuma penat kita x rasa sbb kita xder prblem
keje sambil relaks...


ayoooyooo...lari tajuk sudaaaaa

meh aku kongsi satu resepi ni
aku pun xtau kt mana aku jmpa resepi ni
godek2 aku jmpa la resepi ni
aku try ler..:) sbb senang jek!!
tngk tu sampai dapur pun aku hangkut lappy tu
nk tngk resepi punyer pasaiiii



 Bahan dan Cara Membuat Gula Hangus.
  • 3 sudu besar gula dimasak di dalam kuali sehingga perang.
  • Masukkan 1 sudu besar air panas, kacau hingga gula larut.
  • Tuang ke dalam loyang dan diketepikan.
Sebelum kita meneruskan bahagian yang lain, didihkan dahulu air dalam pengukus.
Bahan-bahan  Puding Roti Karamel
  • 4 keping roti gardenia  dicarik-carik
  • 1 cawan air suam
  • 1 cawan susu cair
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 3 biji telur  dipukul sedikit
  • 1 sudu teh esen vanila
http://my.effectivemeasure.net/emnb_18_33658.gif?977217825
  • Kisar roti , air suam, susu pekat dan susu cair hingga sebati
  • Masukkan telur dan esen vanilla. Blender lagi hingga sebati.
  • Tuang ke dalam loyang yangberisi gula hangus tadi.
  • Kusus lebih kurang 40 minit.
Sejukkan sebelum dihidangkan.


 korang tahu la kan..
aku ni kan suka resepi yg mudah n simple
jadik klu korang simple cm aku cuba la resepi ni..



Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

2 komen disini:

AimitoSehah said...

saya nakk try buat lahh . saya ambilye resepi nya ? thanks . (:

imaniiwani said...

boleh sis..nnti sedap jgk ni..hihihi2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute