Myprincess Diaries: makanan BEST kelantan ;)

makanan BEST kelantan ;)

bila aku balik kelantan bnda pertama yg aku
cari msti lah mknn tempatan kn..
sampai jek kt bumi kelantan tu..
tang tu jgk air liur meleleh..slruuuuppp
ingt kn mknn ni..
apakah itu????
;
;
;
;
;
;
;
;
jeng..jeng...

meggi sup atau di kenali mee 'combo' di kelantan
megi ni aku x lyn sngt..ni hubby aku suka
aku suka bihun sup nyer
ad mee kuning tu..kueteaw bihun nk campur semua pun boleh
xsempat nk snap aku pnyer
aku ngap! daaa...:)
antara yg peberet kt pengkalan kubur mcm lam pic tu ^
belakang pusat bebas cukai..
dekat stesen taxi n bus..
price ::rm 5.50 (special)
yg biasa aku xtau la pulak..selalu mkn yg specel (eksyen!!)
ad juga kt rantau panjang..tepi surau pasar rantau pnjng tu..
dan 1 lagi kt bandar jeli
betul2 dpn pejabat tnb jeli
;;kak zah mee cambo ;;

ni pun peberet aku
sini lbih kurang steambaot tu
bezanya sana punya bakar@goreng..
cni cam rebus2 ckit kang...
bnyk lak tu pilihan....;)
cian korang kena intai nk tngk ruper bnda ni kang
sori yea kengkawan pic x clear
 aku malu nk snap pic tngh2 jalan tu
malu dek orng kampung
huhuhu
nnti aku snap lain kali ek.. 
biasa mknn cam gini kt rantau panjang
bnyk pilihan ..kuah nyer mcm kuah sos cili gitu..cair ckit n pedas cikit...:P
  ni versi goreng2 sama itu tepung..tepung haper aku tara tau,,
hahaha
yang aku tau ngap!!!
yg goreng2 ni biasa di jual di pantai di kelantan
sotong+udang+ikan goreng tepung pun ad
yg best time kita beli tu dia panas balik
so,kita dapar mkn yg panas2 gituuuu...;)
price :: tengok jenis!!
eskrem ni pun di jual di rantau panjang dan jugak pengkalan kubur
aku pnggil tutti-frutti kelantan
bawah ad roti potong dadu
atas roti ad pulut(yg warna merah tu)
kacang+cincau+jagung
eskrem
coklat+kacang 
nyummy,,,nyummyy
price :: rm 2.00 
nilah bnda2 yg akn aku carik bila sampai klntan..
korang klu ke sana cubalah...
 >sekian<  


Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

3 komen disini:

Zayani Zulkiffli said...

tak penah try lagi makan kat kelantan. Cuti hari tu nak pegi, tp banjir. insha' Allah akan pergi nnti :)

imaniiwani said...

klu pegi rantau pnjg jngn lupa mkn mee sup tu ;)

Yar said...

Mee cambo tu mmg best..sy bru dpt taw pasal kewujudan mee nih wpun ore klate sendiri..heaven lah mee cambo neh..pergh..slrrpp...rugi tak raso

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute