Myprincess Diaries: CENdawan GOReng TEPung..:)

CENdawan GOReng TEPung..:)

salam jumaat semua..

kejap jer rasa sminggu dah berlalu
nk weekend blk dah..
bgi orng cm aku ni weekend ke tak sama jek kan
tp bgi yg berkerjaya tu v-kend  tu lah hari2 yg di tunggu2..:)
 
okies la hari ni aku masak cukup2 simple
hamboiii semua masakan aku yg simple jek kang..
dasar pemalas!!!
x der ke yg meletoppp kebabommm
 
 
nilah ruper hayam masak kicap tu
ank2 aku mmg cukup suka ni..
alah hubby aku pun sama..cm bdk2 kan..
aku jer yg x berapa suka...
hihihi
aku semua x suka klu makan licin..
 resepi nya???
alaaahhh korang mesti tahu buat punyer..kang..kang..
 
mlm tadi punyer citer lak..
dah mlm2 ni kang..mula lah mncari sesuatu tuk di kunyah
nasi dah mkn awal2 lg
tu yg mlm2 tu kelaparan tu..
tu yg aku selongkar dapur aku...carik apa yg aku blh masak
last2 aku jumpa ni hahh,,,,,,
 
 
 
taa..raaaa...
cendawan tiram goreng tepung
zap..zap..aku siapkan bhn2 nya 
time ni dah 0930 pm daaa..
nilah bhn2 nya
aku guna tepung ni
ntah orng pnggil tepung haper pun aku xtau
tepung ni blh guna tuk goreng udang,sotong,ikan
bagi rangup2 gitu..
biasa tepung ni kt kelantan
korang jngn slah sngka tulisan siam
ad tanda halal
tepung ni selalu di gunakan makcik orng klntan tuk buat kuih-muih
 
telur..

garam +serbuk kunyit cikit
(abaikan tudung yg tunggang terbalik tu..nk cepat)
pastu satukan semua bhn2 tu masukkan air suam cikit
jngn cair sngt
nnti x lekat kt cendawan tu
masukkan cendawan kacau2 ckit
pastu goreng..:)
korang nmpk x kepingan tepung tepi2 tu
ranggup tau..
habuk2 tu
ank2 aku suka mkn yg tu
goreng lah sampai kekuningan..
 
 
terlebih kuning cikit..nilah cibuk ngn bebudak ni laaa...

jeng...jeng... inilah hasilnya
best tak? mstilah klh yg kt kedai punyer
huahuahua..
syok sendiri..
korang cubalah..kang aku dah ckp resepi aku just simple2 jek
 

minum laks bersama milo ais
sodapp jgk...
lagi sekali aku syok sendiri

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

2 komen disini:

Mohd Shazrin said...

oh makanan feveret!!nice entri!*drooling!

http://shazrinmraz.blogspot.com/

jemput visit sini juga

Siti Asiah said...

sedapnye cedawan goreng...tepung beras la tu Mah, hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute