pic ni masa mkn kt restoren kt kuala selangor |
Bahan-bahan ( untuk 4 orang makan )
- Udang Putih Besar 1 kg-Bersihkan N Buang Urat
- 7 ulas bawang putih-Cincang Halus
- 2 sudu besar mentega
- 1 cawan keju parmesan yg diparut(payah sgt guna je keju cheddar single slice tuh 3 keping)
- Daun kari 1 tangkai
- 5 tangkai cili kering
- 1 cawan susu segar (nak ganti ngan susu cair pun ok)
- Garam,gula n serbuk lada sulah untuk perasa
- Minyak untuk menggoreng
- Klik di sini untuk isi bahan
Cara-cara
- Memula udang tuh boh garam sket then goreng dengan minyak banyak,jgn masak sgt,dah kuning angkt n toskan
- Dalam kuali lainmasukkan butter,tumiskan bawang putih,daun kari n cili kering.Dah naik bau,masukkan susu tadi.Masak sampai pekat,Tambahkan gula n serbuk lada sulah secukup rasa.
- Bila dah pekat susu tadi tuh,masukkan udang yg kita dah masak tadi,kacau sampai sebati,kecikkan api,masukkan keju.Dah agak2 keju dah cair,gaul rata lagi.Blhlah tutup api
myresepi
0 komen disini:
Post a Comment