Myprincess Diaries: Resepi udang Butter

Resepi udang Butter

 
pic ni masa mkn kt restoren kt kuala selangor
 
 

 
 

Bahan-bahan ( untuk 4 orang makan )

  • Udang Putih Besar 1 kg-Bersihkan N Buang Urat
  • 7 ulas bawang putih-Cincang Halus
  • 2 sudu besar mentega
  • 1 cawan keju parmesan yg diparut(payah sgt guna je keju cheddar single slice tuh 3 keping)
  • Daun kari 1 tangkai
  • 5 tangkai cili kering
  • 1 cawan susu segar (nak ganti ngan susu cair pun ok)
  • Garam,gula n serbuk lada sulah untuk perasa
  • Minyak untuk menggoreng
  • Klik di sini untuk isi bahan

Cara-cara

  1. Memula udang tuh boh garam sket then goreng dengan minyak banyak,jgn masak sgt,dah kuning angkt n toskan
  2. Dalam kuali lainmasukkan butter,tumiskan bawang putih,daun kari n cili kering.Dah naik bau,masukkan susu tadi.Masak sampai pekat,Tambahkan gula n serbuk lada sulah secukup rasa.
  3. Bila dah pekat susu tadi tuh,masukkan udang yg kita dah masak tadi,kacau sampai sebati,kecikkan api,masukkan keju.Dah agak2 keju dah cair,gaul rata lagi.Blhlah tutup api 

myresepi 

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

0 komen disini:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute