Myprincess Diaries: deko~~deko(*_*)

deko~~deko(*_*)

sebagai manusia amnyer dah sebagai "hawa" khususnyer memiliki rumah sendiri adalah impian pling besar walau pun rumah tu kecik ke besar k whatever lah.yg pnting milik sendiri milik bersama hubby tuk ank2..itulah lbih bernilai.dlm kita mngharungi kehidupan alam married ni kesabaran paling pntng la.xsemestinye apa yg kita impikan akn dpt.kita kena ingt allah maha mngetahui segalanyer..apa yg d berikan tuk kita terima lah seadanyer..kami ni pun msuk thn 3 kami mrantau ini adalah rumah k-5 kami berpindah dan ini adalah destinasi kami..rumahku syurgaku..



fikir punyer fikir wrna apalah rasanyer umah kami ni????last2 kami sepakat pilih warna grey tuk umah kami.skrng kn trend grey2 gtu.ana rafalli kawen pun grey,,sana-sini grey.dok tngok umah kwsan ni kbnykn nyer warna grey.so kami redha jelah dngn pilihan kami.cantik k @not bad..huhuhu
allhamdulilah kami berpuas hti sesngt la dngn warna yg kani pilih..sebenarnyer kita orng beli umah ni dngn seorng owner cina.tp dia xdudukla.kt cni jer di ad 8 buah umoh tuk d jual.dan umah kami adalah rumah yg terakhir tuk d jual..sungguh baik hti si uncle ni tau klu muslim bleh dkatakan budiman la.ngeh,,ngeh,,bli umah ni dia bgi cat,ekon,repair mana x ok.cat tu kita org pilih  calour jer.tu yg sodap memilh tu..bkn bajet kita haha.so kita org pilih grey tuk living room+kitchen n bathroom n pink tuk rooms..xkn nk lebih lak kn???tuk pun dah memadai..


haah!!!inilah deko nyer klu ank2 msih kecil @bu'ah..my girls xder lah aktif sngt tp safety la.bebudak la kan..bimbg tu ttp ad.so,kputusan nyer kita deko2 d dinding jer lah.tunggu ank besar lah dulu..

kami pilih warna hitam tuk perabot kami.rasa sesuai kot dngn warna cat umah kami..sbb nyer sblm ni perabot kami warna coklat2 gtu.nk ubah slera la ckit kn...klu warna putih tu bgi kami yg ad ank kecik ni x sesuai la kot.pndpt i la kn..x tau la terpulang pada individu msng2..meja mkn kami ckup tuk 4 orng jer ek!!yg lain duk bawah.hahahah. aprtment cmnilah,space terhad:P

ni lah ruang feberet fmily..blh rehat2 sambil tngk tv..

'sedikit' minat pada brng2 vantage.so i inspirasikan d  ctu....

model2 yg mnyepah kn ruang yg ada:P

allhamdulilah bersyukur apa yg ad..semoga ALLAH merahmati kami sekeluarga..inilah hadiah besday ku 20 april yg pling bernilai..terima kasih suamiku kerna merealisasikan impianku..paling bernilai kamu ad di smpingku dan ank2 tiap ketika...

Mekasih sudi baca^^ komen yea!!!

2 komen disini:

Jue Azrin said...

awak daH CUN UMAH .. cuma langsir kasi tukar he he.... k lagi cantik ...

imaniiwani said...

tq awak..biasa2 jer..a'aa lanngsir bru tu.syg lg nk tukar:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

♥ Copyright © 2013 reserved to Myself. Template Edited by Cik Rose Cute